Volkstuinpark Moretus, het eerste volkstuinpark in Heist-op-den-Berg, opent op 16 april om 14 uur officieel zijn tuinpoortje. Dit project wordt gerealiseerd en mede gefinancierd in het kader van het project 'Inrichting volkstuinen 2015', in opdracht van de Vlaamse Regering.

Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg, de CVBA Maatschappij voor de Huisvesting van het kanton Heist-op-den-Berg en de lokale afdeling 'Bio Kringloop Tuinhier Heist' sloegen hiervoor de handen in elkaar.

Vanaf 16 april kunnen een 15-tal tuinders voor de eerste keer aan de slag op hun volkstuinperceel. Deze zomer kunnen zij hun eerste groenten oogsten.

Volkstuinpark Moretus is gelegen langs de Geelhandlaan in Heist-op-den-Berg.

Heb je zelf interesse in (moes)tuinieren? Elke eerste zaterdag van de maand (niet in juli en augustus) organiseert Bio kringloop Tuinhier Heist om 10 uur een bijeenkomst voor tuinders. Deze gaat door in de chalet van de Maatschappij voor Huisvesting in de Moretuslaan (gelegen achter Moretuslaan 47, langs het speelplein).

Wil je graag beschikken over een volkstuinperceel, dan kan je je kandidaat stellen bij de milieudienst Steven Willemsens, 015 23 74 00, bouwenmilieu@heist-op-den-berg.be